Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Detox massage + aangepaste kruidenthee

Anderhalf uur detox-massage + thee kuur = 90€

Ook bij duo massage mogelijk


Detoxen staat voor het intern reinigen van het lichaam. Deze ontgifting kan plaatsvinden op veel manieren, bijvoorbeeld door middel van detox massage. Dit artikel informeert je over de achtergrond van detoxificatie en de rol die detox massage daarin kan spelen.


DETOXIFICATIE

'Detox' is een afkorting van het woord detoxificatie. In de natuurgeneeskunde wordt dit begrip gebruikt voor het afvoeren van afvalstoffen of gifstoffen uit het lichaam. Andere benamingen zijn ontslakken, ontgiften en drainage. Als de lever en de nieren hun werk goed doen, is het menselijk lichaam uitstekend in staat zichzelf te ontdoen van gif- en afvalstoffen. De praktijk van het intern reinigen van het lichaam heeft echter een eeuwenoude geschiedenis. De detox-gedachte veronderstelt dat het natuurlijke zelfreinigende vermogen versterkt kan worden door het inzetten van verschillende ontgifting methoden. Hierbij valt te denken aan het volgen van specifieke diëten, sapkuren, kruidenthee kuren, etc. Ook de detox massage wordt beschouwd als een ontgifting methode.


Stoppen met roken als voorbeeld

Ben je als fervente roker van plan om te stoppen of eindelijk gestopt met roken?

Dan zal je dat al vlug aan je gezondheid en je lichaamsconditie ondervinden. Eens gestopt met roken is het hoog tijd om je lichaam te zuiveren, de longen maar ook de huid leiden immers het meest onder je rookverslaving.


DETOX MASSAGE ALS MIDDEL

In feite kan iedere vorm van massage een reinigende werking voor het lichaam hebben. Massage stimuleert de huid en die stimulans werkt door op de stofwisseling. Door massage verbetert de bloedsomloop, waardoor de verbranding effectiever verloopt. In combinatie met de ontspannende werking van een massage kan dit alles eraan bijdragen dat afvalstoffen beter afgevoerd worden. De drijfveer achter het willen ontgiften van het lichaam is dat een 'schoon' lichaam een sterker, veerkrachtiger lichaam is. En als er sprake is van balans, zal ook de weerstand tegen indringers als virussen e.d. hoger en het zelf herstellend vermogen groter zijn. De detox massage is een massage die specifiek gericht is op de detoxificatie van het lichaam. Vaak maakt een detox massage deel uit van een groter detox-programma, waarin bijvoorbeeld ook een gezonde kruidenthee een plek heeft.


NATUURLIJKE DETOX

In feite is gezond leven de best denkbare detox. Genoeg water drinken en voldoende slapen zijn daarbij van groot belang. Als je dit combineert met een verantwoord dieet bestaande uit fruit, groenten, granen en gezonde vetten, zijn je eigen 'detox-organen' prima in staat je gezond te houden. Als je daarnaast minder suiker, alcohol, cafeïne en bewerkte voedingsmiddelen gebruikt, belast je deze organen bovendien minder doordat er minder te ontgiften valt.

Een detox massage kan bij dit alles wel ondersteunend werken, net als andere behandelingen in de wellness-branche. Als cliënten kiezen voor een detox massage, zijn ze bewust bezig met hun eigen welbevinden - wat de stap naar een gezonde levensstijl kleiner maakt. En wie kiest voor een gezonde levensstijl, kiest in feite voor een dagelijkse, natuurlijke detox.